De voordelen van massage voor je lichaam

voordelen van stressmassage
voordelen van stressmassage

Massages zijn een geweldige manier om stress te verminderen en het lichaam te ontspannen. Er zijn verschillende soorten massages, maar één die echt kan helpen bij stress is de stressmassage. In deze blog gaan we in op wat stressmassage is, wat de voordelen zijn voor je lichaam, hoe je een stressverminderende massage kunt krijgen en wat de algemene voordelen van massages zijn. De massage in Roermond bij Atalanta-wellness was een heerlijke ervaring en ik kan deze aan iedereen aanbevelen. Regelmatig een professionele massage ondergaan is ook veel kosteneffectiever dan het kopen van ontspanningsproducten zoals oliën of kaarsen voor thuisgebruik. Daarbij is voorkomen ook beter dan genezen!

 

Wat is een stressmassage?

 

Een stressmassage is een type massage dat gericht is op het verminderen van stress en spanning in het lichaam. Het is een rustgevende en gerelateerde massage die zich richt op het verlagen van de stresshormonen in het lichaam en het stimuleren van de aanmaak van endorfines. Dit type massage kan worden uitgevoerd op verschillende delen van het lichaam, zoals de nek, rug, schouders en benen.

Hoe krijg je een stressverminderende massage?

Er zijn verschillende manieren om een ​​stressverminderende massage te krijgen. Je kunt een professionele masseur bezoeken, maar je kunt ook zelf een massage uitvoeren of een vriend of familielid vragen om je te masseren. Als je ervoor kiest om een ​​professionele masseur te bezoeken, dan zijn er verschillende soorten massages die je kunt kiezen, zoals een Zweedse massage, Shiatsu, Hot Stone Massage of een Deep Tissue Massage.

Voordelen van massage

Voordelen van massage

Massage heeft niet alleen voordelen voor het verminderen van stress, maar het heeft ook andere positieve effecten op het lichaam. basis staan een aantal van de voordelen van massage:

 1. Verbeterde immuniteit
 2. Angstgevoelens verminderen
 3. Verbeterde concentratie
 4. Verminderde spierpijn
 5. Verbetert de huidconditie
 6. Verbeterde spijsvertering
 7. Verbeterde ademhaling
 8. Verbetert de algemene gezondheid

Voordelen voor je lichaam

Er zijn verschillende voordelen voor je lichaam bij het krijgen van een stressverminderende massage. basis hebben we een aantal van deze voordelen op een rijtje gezet:

 1. Vermindert spanning en stress in het lichaam
 2. Verlaag de bloeddruk
 3. Verbeterde bloedcirculatie
 4. Verhoog de aanmaak van endorfines (een natuurlijke pijnstiller en gelukshormoon)
 5. Verbetering van de kwaliteit van slaap
 6. Verbetert de flexibiliteit en mobiliteit van het lichaam
 7. Vermindert hoofdpijn en migraine
 8. Verlicht pijn in gewrichten en gewrichten

Conclusie

Massage is een geweldige manier om te ontspannen en stress te verminderen. Een stressverminderende massage kan verschillende voordelen hebben voor je lichaam, zoals het verlagen van de bloeddruk, het verbeteren van de bloedcirculatie en het verminderen van pijn in de gewrichten. Er zijn verschillende manieren om een massage te krijgen, zoals het bezoeken van een professionele masseur of het zelf uitvoeren van een massage. Overweeg om regelmatig een ontspannende of therapeutische massage te ondergaan. Dit kan het beste bij een massagetherapeut.

Comments are closed.